| Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Annons

pla

Jag tänkte skriva om mina egna erfarenheter vad gäller operationer, alltså plastikkirurgi. Som ni flesta vet (iallafall ni som läst min blogg länge) så har jag ju själv genomgått en bröstoperation för 3.5 år sedan.
“På den tiden” (låter som att jag är supergammal men faktiskt så har det blivit mer och mer vanligt nu under dessa åren) så var det inte så många som pratade öppet om just plastikkirurgi, som om det vore något dåligt att vilja förändra sin kropp. Jag själv har varit väldigt öppen med det, just för jag vet att så pass många har funderingar kring det och eftersom det är så pass vanligt som det är så finner jag ingen direkt orsak till att inte vara öppen med det men den frågan är ju såklart individuell.
När jag hade bestämt mig för att operera mina bröst så kollade jag runt på nätet på olika kliniker, först fastnade jag för en klinik som jag inte nämner namnet på men när jag kom dit för en konsulation så var först läkaren 40 minuter sen, och sen kallade han mig överviktig och sa att jag redan hade bröst. Jag hade storlek 75 A/B och jag var inte överviktig. Jag blev väldigt ledsen över detta, men fortsatte att söka efter bra kliniker med bra omdömen och hittade en klinik i Malmö. När jag träffade läkaren var han så himla trevlig och snäll, jag frågade om jag var för tjock för att operera mig och då bara tittade han på mig och sa “va? verkligen inte, vem har sagt så till dig? det skulle inte skada om du la på dig några kilon”. Jag minns hur jag pustade ut!

Jag valde implantat med koksalt, och snittet las i armhålan. Det finns en hel del olika implantat, koksalt, gelehallon osv. Anledningen till att jag valde koksalt var för att den kliniken endast inriktade sig på det, plus att koksalt är något som kroppen har naturligt redan, så om mina inlägg går sönder (*peppar peppar*) så är det inte farligt för min kropp, utan jag i princip kissar ut det. Andra implantat kan gå sönder utan att man märker det, och då kan det vandra ut i kroppen och bli giftigt (inte för att skrämma någon såklart, risken är väldigt minimal att detta händer). Men koksalt kändes bra för mig och läkaren och kliniken var toppen. Dock har han lagt ner kliniken nu?
Jag vart så himla nervös.. Jag åkte tåget dit på morgonen tillsammans med min vän, och sen fick jag ett eget rum och skulle duscha och sen byta om till morgonrock. Sedan fick min vän åka hem och jag fick gå in i operationssalen och lägga mig, där fick jag sprutor och sen sövdes jag ner (det är iallafall så jag minns det) och jag minns att läkaren sa “nu kommer du snart känna sig riktigt full..” och det gjorde jag, sen somnade jag. Jag minns att jag var så rädd för att jag skulle råka vara vaken under operationen utan att någon märkte det men allt gick hur bra som helst. Precis innan jag somnade så sa jag “ge mig mitt kramdjur när jag vaknar!” och när jag vaknade låg min elefant bredvid mig =)

För er som funderar på att göra något ingrepp/operation om plastikkirurgi så finns det så många kliniker att välja på, ta inte första bästa utan ta den som ni känner er tryggast med. Gå efter magkänslan! Om ni vill få mer information eller kolla på bilder så vet jag att plastikkirurgigruppen.se har både bilder och information, det var inte där jag opererade mig men dem har massvis av bra saker man kan kolla efter, det är inte bara brösten utan allt från fettsugning till näsplastik.
Mitt enda råd är att du aldrig ska vilja förändra dig för att passa in. Aldrig nånsin. Ska du göra ett ingrepp så ska det vara för din egen skull, din egen vilja.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. miixx

      rmck: ja, man ska göra de man känner för! har man inget “behov” av att vilja så tycker jag man ska lägga pengarna på annat 😀

  1. Sara

    Viktigt att kolla andras omdömen osv också. Vet inte om du såg uppdrag gransknings dokumentär om kvinnan i Malmö som blev förståndshandikappad efter en misslyckad bröstförstoring i Polen? Finner inga ord. Allt som kunde gå fel gick fel! Allt! Allt som inte fil hända hände. Det var svarta pengar, bedrägeri från en svensk “finansman” som erbjöd plastikoperationer billigt i Polen, ingen personal under uppvaket, ingen konsultation innan och en gigantisk mängd narkos. Det säger en del. Menar inte att skrämma andra läsare men det är så viktigt att kolla, kolla, kolla och för Guds skull, gör det hos en seriöst klinik i Sverige!
    Det är bra att du skriver ner råd osv Malin, det är skitvikigt att allt känns bra. Annars ska man inte göra det, alt byta läkare.

Annons
stats