bara en text | Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Annons

bara en text

fund

Att ta hejdå till någon eller något behöver inte alltid ses till det negativa. Ibland måste vissa dörrar stängas för att nya ska kunna öppnas.
Och ibland måste det ske ett hejdå, ibland måste vissa personer eller andra ting försvinna från ens liv för att det ska få plats med nya saker eller människor, för allting sker av en orsak och “a goodbye is a new hello”. Det gör ont att tänka så, men det är ren fakta. Människor kommer och går, men de som är meningen ska finnas i våra liv de kommer också att stanna.

Det finns alltid en mening till varför vissa personer funnits i våra liv. De kom in i våra liv av en orsak. Antingen för att stanna kvar, eller för att lära oss nånting. Som dendär killen som lämnade dig fastän du inte trodde du skulle klara dig utan honom eftersom “det skulle ju vara ni” men nu i efterhand så inser du att det var rätt att det tog slut. Och han lärde dig att du faktiskt klarar dig själv. Du behövde inte honom för att må bra, du behövde hitta dig själv för att må bra.
Eller den vännen som du hade känt i flera år men som du började bråka med. “Barndomsvänner ska man ta vara på, de har känt en hela livet” så det är ju klart att ni två skulle vara vänner hela livet och aldrig gå skilda vägar. Men nu skedde det, ni började bråka och ni pratar inte idag. Ni har ingen kontakt alls. Men det lärde dig att människor förändras, människor växer upp och ibland växer man ifrån varandra. Bara för att man var vänner när man var små så betyder inte att man kommer vara vänner hela livet, för man växer upp, man hittar sina egna vägar och ibland går de vägarna helt åt olika håll. Men i framtiden kanske vägarna korsar varandra igen. Ingen vet.

Men alltid, oavsett vad, så har personen placerats i ens liv av en anledning. Antingen för att stanna, eller för att lära oss nånting. Omedvetet eller medvetet. Vi kanske har lärt oss att älska oss själva, eller hur det är att faktiskt älska en annan, hur det är att sakna och därför ta vara på de som finns i våra liv, om hur det känns att bli behandlade dåligt för då kan vi se de tidigare nästa gång och dra oss ut tidigare och även hjälpa andra i samma situation. Anledningen kan även vara att vi skulle inse att det är dax att sätta punkt och vända kapitel, eller hur man klarar vissa situationer helt helt enkelt.

Ibland är det även så att en person kommer in i vårt liv när vi mår riktigt dåligt och verkligen behöver någon just då, sen när vi är läkta så försvinner personen igen, omedvetet. Allt har en orsak till varför vissa saker händer. Ibland tar det som fa på krafterna och vi undrar när vi nånsin kommer att få känna lycka och att få skratta igen, men när vi väl går vidare och känner hur lyckan och glädjen kommer, då reser vi oss upp. Starkare än någonsin.
Sluta ifrågasätt varför du inte har en pojkvän, eller varför din bästa vän ignorerar dig, eller varför just du drabbats av vissa saker av andra. Så fort tiden är rätt så kommer det även bli rätt. Men ibland måste vi ramla flera gånger på vägen. Och ramlar du sju gånger, så ska du ge dig fan på att du reser dig upp den åttonde gången också.
Ett hejdå kan vara jobbigt, men med kom ihåg.. Ibland måste vissa dörrar stängas för att andra ska öppnas. Och med tiden kommer du att inse att det lärde dig nånting. Det kan vara riktigt jobbigt att faktiskt sätta punkt för nånting som varit en del av ens liv, men sätter du inte punkt så kommer du aldrig att kunna vända sida, ta ett nytt kapitel och gå vidare. Och de människorna som är menade att finnas hos dig, de kommer att finnas med dig genom alla kapitel och alla sidor.

What Will Be in Your Book?

Untitled

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Gud vad jag behövde höra detta. Precis det här. Fy fan vad det suger och det gör ont men det är så sant det du skriver. Tack, behövde det här.

  2. m

    TACK för detta malin! det var precis vad jag behövde höra just nu, varenda ord träffade rakt in och fick mig verkligen att vakna.

Annons
stats