Budapest dag 1 | Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Annons

Budapest dag 1

Det känns lite rörigt att jag inte lägger upp alla Budapest-inlägg och bilder samtidigt men jag vill sprida ut det lite, plus att ni hade önskemål att få läsa mer om mina resor. Jag kom ju hem i söndags så de är inte konstigt att jag inte hunnit berätta så mycket kanske. Därför ska ni få höra nu om dag1! =)

Vi landade vid halv 12 på dagen och då stod vår transfer (taxi) där som skulle ta oss till hotellet. De hade skrivit en skylt så att vi skulle hitta dem. Först såg vi en fet skylt där det stod “SABINA” på och på nåt märkligt vis så tog vi liksom för givet att det var vi, så vi gick fram och ba heeellooo here we are!! Personen kollade helknäppt på oss och gav oss ett riktigt osäkert leende och svarade “ehm.. Are you Sabina from Stockholm??” och vi svarade att nej det var vi ju inte. Woopsie! Tänk vad fel vi hade kunnat hamna haha.. Sen hittade vi iallafall rätt!

Bilresan tog typ en halvtimme från flygplatsen till hotellet och man hann se rätt mycket. Vi såg ett riktigt slummen-kvarter. Jag blev väldigt illa berörd.. Där bodde liksom familjer i hus som knappt ens hade fönster, väggar eller tak. Och på andra sidan vägen fanns en skog med små hyddor gjorda av kartonger som antagligen uteliggare bodde i. Både jag och Sabina enades väldigt snabbt om att vi har det rätt bra i Svergie trots allt. Iallafall så kom vi fram till hotellet som låg mitt i centrum. Eftersom vi hade rest sen 04 på morgonen så var vi som zombies men ville ändå fånga dagen (CARPE DIEM<3<3<3<3 haha..) så vi gick ut för att utforska området och vi blev chockade när vi upptäckte att vi verkligen bodde mitt i centrum. Vädret var väldigt behagligt. Typ som våren här hemma.

På kvällen satt vi inne på rummet och bara chillade, sen kollade vi runt på nätet lite om Budapest och så hittade vi den stora affären med tre våningar så vi rusade dit som två galningar. Asså jag driver inte om bara stånden med bär var lika stora som hela jävla maxi-affären. Galet! OCH GOTT, OCH BILLIGT! och från och med den dagen blev vi även kära i Ungersk langos.. Men maten var så god att den förtjänar ett eget inlägg. Vi avslutade iallafall kvällen med att kolla på den fina utsikten utöver den ena bron och sedan åt vi jordgubbar och vindruvor.

Det finns typ två delar av staden som ligger på en gata som är den mest kända gatan. Ena sidan av stan på den gatan är typ riktigt ungerskt. Massa stånd (hatar ordet. he..he) ungerska affärer och väldigt mysigt. Sen andra sidan där ligger de exklusiva affärerna, och h&m, new yorker och alla dem affärerna. Det är där man shoppar om man ska göra det! Vi bodde i mitten av dessa delarna men vi tyckte det var mysigast i den “gamla” delen eftersom det såg så ungerskt ut. Här är den delen:

IMG_7670

IMG_7671

IMG_7672

IMG_7679

IMG_7672

IMG_7696

IMG_7686

IMG_7694

IMG_7728

IMG_7713

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats