du måste acceptera för att komma över saker | Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Annons

du måste acceptera för att komma över saker

Detta är en skola för er som behöver en spark i röven för att komma i rätt balans i livet,
Detta är taget från mina egna kunskaper efter olika psykologer i 5 år, terapiböcker, människor o annat som fått mig att må bra o som fått mig att hitta mig själv. Det känns bra att må bra, o de lär ni märka!1

Untitled-3

En sak vi har svårt att göra, det är att våga acceptera. Det gäller i alla lägen. Om man förlorat någon, tagit slut i ett förhållande, är avundsjuk eller att saker händer som vi absolut inte vill egentligen. Då blir situationen enklare om vi bara vågar acceptera.
Kom ihåg en viktig sak, vi kan inte gå vidare förrän vi accepterat.

Exempel,
Det har tagit slut med din kille/tjej. Du är skitledsen o känner att du inte kan leva utan personen. Du är förstörd o helt ensam.
De första du måste göra är ett acceptera läget. Acceptera att det är slut fastän det gör ont, för efter du accepterat det så kan du sörja, du får acceptera o inse att det är okej att vara ledsen. Man måste få vara ledsen för att sen bli glad. Man måste falla ner för att sen kunna ta sig upp. Det måste få regna för att sen kunna låta solen komma fram o skina, finare än nånsin.

Vi människor är experter på att älta saker, fram o tillbaka o hela tiden. Det är som att vi fastnar på händelser o att vi vägrar ta oss loss därifrån. Om vi bråkat med nån men sen blir vänner igen, så måste vi lik förbannat ta upp de gamla. Precis som att bevisa för oss själva att ”jag har fan inte glömt det, jag tänker på de fortfarande!” Vem sårar det mest? Jo oss själva…

Acceptera lägen där de händer saker vi inte vill. Acceptera, fundera, sörj, fundera men lev vidare. Låt dig inte fastna o stanna livet.
Du kan stanna livet, men du kan inte stanna tiden. O vi alla vet att livet är kort om man jämför med hur länge vi ska vara döda?

Detta låter säkert hårt. För hur ska man acceptera om nån gått bort, eller kanske blivit sjuk?
Men återigen, acceptera, fundera, sörj o fundera men lev vidare. Du kommer inte över det på en gång såklart, men sörj, skrik o slå sönder saker. Få ur dig allt, bara du kan acceptera verkligheten o sanningen så att du kan gå vidare sen. För man kan annars stå o stampa på samma ställe hur länge som helst o hur bra mår man då? Kom ihåg en viktig sak, vi kan inte gå vidare förrän vi accepterat.

När jag var 16 förlorade jag en kille som jag var tillsammans med. När vi gjorde slut la han sig framför tåget en månad senare.
Nån månad efter jag hade fått ligga bredvid honom, så låg han i en kista? Jag fick för mig det var mitt fel såklart även fast jag nu vet att de va pga peronliga saker. Men jag kunde inte acceptera att han var borta.. Det gick inte. Jag ältade de i huvet hela tiden fram o tillbaka o kunde inte ens se ett tåg utan att gråta.

Men sen lärde jag mig att man måste acceptera läget, man måste inse att det är okej att sörja o må skit. Kom ihåg en viktig sak, vi kan inte gå vidare förrän vi accepterat.
O bara man vet att man kommer må bättre, så hjälper det. Man vet att det är skit, men man vet också att det kommer ljusare tider.
Bara man accepterar.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats