ersätt en negativ tanke med en positiv tanke | Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Annons

ersätt en negativ tanke med en positiv tanke

Om vi människor ska kunna känna lycka och må bra så är det så mycket som hänger på oss själva. Vi kan inte gräva ner oss med en negativ inställning och tro på att livet kommer bli positivt. Vi måste tänka positivt, vi måste hålla hoppet uppe, även de dagar som det känns som om man bara vill pausa livet och hoppa av. Våra tankesätt styr och påverkar oss mycket mer än vad många vill tro.

Exempel, jag fick denna kommentar för ett tag sen: “Innan har min pojkvän alltid gillat bröst, men sen han träffade mig så har han sagt att han nu gillar rumpor istället. Jag mår skitdåligt av detta eftersom det betyder att han inte gillar mina bröst”

Hur man tolkar det snabbast: Han tycker sin nya tjej har fula bröst och därför väljer att fokusera på hennes rumpa istället.
Hur man kan tänka istället: “Wow, min rumpa måste vara sjukt snygg eftersom han alltid gillat bröst innan och inte tyckt rumpor är speciella, tänk att jag fått honom att byta uppfattning!”

Ett annat exempel: “Jag ska träffa hela släkten på kalas idag, jag vill inte dit”
Hur man tolkar det snabbast: Jag kommer att göra bort mig, ingen kommer att gilla mig, jag vill inte dit. 
Hur man kan tänka istället: Visst finns det andra roliga saker jag hellre hade gjort, men detta kommer att gå bra. Det är ju bara några timmar. Jag ska vara mig själv och bara ta det lugnt, så kommer det att bli toppen!

Det finns så många exempel, och vill ni ha fler så är det bara att komma med förslag! Det finns alltid minst en positiv tanke bakom varje negativ tanke och även fast det kan ta några sekunder eller minuter extra att tänka i det positiva mönstret så hjälper det verkligen. Vi måsta ha en positiv inställning för att få ett positivt liv! Detta är nånting jag själv jobbar med i mitt huvud – dagligen. Allt från när någon argumenterar och jag vet att personen har fel (ibland säger jag bara “jaså?” och tänker att jaja om nu denna personen mår bra av att känna att hen har rätt så ok) eller om jag verkligen inte vill träna någon dag så tänker jag efter och vet hur bra jag faktiskt mår efteråt, istället för att tänka “nej jag orkar inte, jag kan inte” så tänker jag “jag vet att jag kan, även om jag inte vill så kan jag faktiskt”.

Man ersätter en negativ tanke med en positiv tanke. Detta fungerar och man kan märka en sådan positiv effekt i sitt liv.
Visst har man dagar då man skäller ut andra människor för man inte orkar försöka tänka efter, eller dagar då man skiter i allt och bara ligger hemma och kollar på en serie, och det är okej det med, men det får inte bli som en ond cirkel för det handlar inte om att bara överleva sitt liv, det handlar om att LEVA sitt liv.
IMG_7019

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats