Kvinnor och män. | Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Annons

Kvinnor och män.

Imorse låg jag och kollade på instagram innan jag gick ut på min powerwalk. Att kolla instagram är min morgonrutiner (samt att skicka riktigt fula morgon-snapchats till Sabina). Men imorse blev jag upprörd. Alltså jag brukar inte reagera över det här med jämställdhet, jag hatar att det finns så mycket orättvisor mellan män och kvinnor, men när jag ser bara bilder brukar jag inte reagera utan mest sucka och bläddra förbi. Men inte imorse..

Jag såg denna bilden:

20140328-105851.jpg

Och jag tänker skriva rakt ut vad jag tänkte, även om vissa av er kommer tycka att jag är pantad. Men eftersom många redan tycker det så är det skitsamma.
1. Varför skulle alla män tänka så? Varför skulle de tänka på sex och naket så fort de ser en kvinna? Och inte på kläderna?
2. Och varför i helvete skulle det vara så självklart att kvinnor tänker på kläderna? Och inte på sex eller naket?

Jag tycker att bilden borde göras om. För jag vet att det finns män som inte ens reagerar när en ung kvinna går förbi. Varför skulle det vara så konstigt om en man inte tänkte på sex hela tiden? Varför skulle de vara konstigt att en man tänker på sin egen kvinna istället? OCH VARFÖR SKULLE DET VARA KONSTIGT OM KVINNOR TÄNKTE PÅ SEX NÄR DE SÅG EN UNG KVINNA? vi kan också fantisera om andra nakna. Om det hade gått förbi en kille på bilden istället för en tjej, då finns det inte med på världskartan att det hade stått att kvinnan tänkte på denna killen naken, och att mannen tänkte på hans kläder. Men vet ni vad? Kvinnor tänker också på sex, kvinnor kan också fantisera om hur en annan person hade sett ut naken. Fast det är det ingen som gör “roliga” bilder om, förutom om det är bilder som är menade att peka ut oss kvinnor som slampor eller horor. Då är det okej att snacka om att tjejer gillar sex.
Antingen ska det vara okej att inse och acceptera att båda könen tänker på sex ibland, eller att ingen gör det. Vi kvinnor är inte horor eller slampiga för det, vi är bara mänskliga precis som männen. Förutom att vi inte har en kuk mellan benen som vi försöker trycka upp och jucka med mot tjejer på dansgolvet på nattklubbar. Det är så jävla vidrigt, liksom “hallå jag vet att du är en man, och att du har en fillefjong mellan benen. Men behåll den för dig själv, för jag är kvinna och får inte tänka på sex för då är jag en slampa”.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    Såg också den här bilden precisoxh tänkteEXAKT samma sak. Det var en kille som lagt upp den och kommentaren under var i stiled “haha så sant”. Blev så sjuuuukt irriterad. som om det är okej för oss att ses som sexobjekt, och att det är ett skämt över Internet. Inte konstigt att det fortfarande inte är jämställt när det i princip FÖRVÄNTAS av män och killar att tänka så.
    såååå där fick jag ut mina aggressioner kring denna bild xD

  2. Sara

    Jättebra skrivet Malin! Vadå pantad? Du sätter ju hammaren på spiken. Klart som man att inte alla män/killar tänker sådär och klart som fan att också tjejer tänker på sex. Det var en kille (glömt namnet tyvärr) som skrev en artikel (har också glömt för vilken tidning men det spelar mindre roll eftersom att artikeln var det vikiga) om de senaste debatterade våldtäktsdomarna. Jag vågar inte ens gissa hur dessa, våldtagna tjejer känner sig eftersom det inte hänt mig. Men när man börjar diskutera huruvida deras ålder varit tydlig nog efter utseende börjar jag undra (och killen bakom artikeln). Män och killar framställs ju som efterblivna kåta monster med ett iq på 5. Det är också sjukt. Detta är varför ju behöver jämlikhet. Sorry för långt och kanske lite otydligt inlägg men hoppas det gick fram ändå

Annons
stats