life is not a fairytale.. | Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Annons

life is not a fairytale..

Jag har börjat fundera lite smått på nyårslöfte, jag tänker absolut inte ha att “vara nyttig och träna” som resterande av Sveriges befolkning (iallafall nästan) redan har. Ett av mina nyårslöften ska vara att leva i verkligheten och i nuet. Jag tror inte jag är ensam om att oftast gå runt och känna efter för mycket, bry mig om saker som jag ändå inte kan förändra. Jag är även expert på att tro att allting är som i en saga, att saker som sker ska ske efter ett visst “mönster” annars är det fel, pratar jag inte med mina vänner varje dag så är det fel, har jag ett förhållande och inte känner mig sjukligt kär varenda dag så är det fel, osv, bara för att man tror att livet är en saga och att det ska vara en dans på rosor för så är det ju både på film och i sagor. Men i verkligheten så går livet upp och ner som en bergochdalbana, vissa personers karuseller är bara lite mer dramatiska och har mer fart än andras och jag tillhör den kategorin.. Ibland vissa dagar så händer det så mycket skit eller så vaknar jag med min sjukliga ångest utan orsak, och då känner jag bara att jag vill krypa in i min låtsasvärld, i mitt slott med min prinsesskrona och sova i 100 år som Törnrosa, men andra dagar så känner jag mig lika glad som Snövit när hon är ute i skogen och möter alla djuren. 

Man vaknar inte upp på morgonen med perfekta sminkningen (om man inte haft en fylla och lyckas vakna med att sminkningen är lika snygg som gårdagen), det kommer inte en prins ridande på en häst (möjligtvis om man har tur så har han iallafall en bil, även fast att rida på en häst hade varit bättre än att åka kommunalt i denna delen av Sverige där tågen aldrig kan tidtabellerna). Det finns inget jävla “lyckliga i alla sina dagar” för visst kan man ha lyckliga dagar men sen dyker de dåliga dagarna upp med saker som sker, men vi behöver de dåliga dagarna för att uppskatta de bra dagarna! För vet ni vad? Livet är ingen saga! Vill man vara lycklig så får man skapa sin egen glädje för ingen annan gör det åt en.

Och det mina vänner, det ska jag få in i mitt kära tröga huvud. Sluta överanalysera och övertänka, sluta tänka på saker jag ändå inte kan förändra, och inse att det förflutna är förflutet av en orsak. Men visst kan man ju få drömma sig bort om sin prins på den ridande hästen ibland.. För ibland faller faktiskt bra saker isär för att bättre saker ska kunna falla ihop.

GHB

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mickaela

  Tack gode gud att jag inte är den enda som känner så! Folk pratar så lite om vad som egentligen går igenom deras huvuden att man känner sig som den enda personen som överanalyserar och övertänker saker… Ska vi se till att fixa det tillsammans? <3

 2. Sara

  Jag känner verkligen igen mig och jag håller fullständigt med i allt du säger! Särkilt det sista och det försöker jag verkligen ta till mig. Det är inte lätt men man måste försöka..

 3. Sanna

  Va med i kampen att stoppa spridningen av hiv !!
   
  I Musikhjälpens anda har jag startat en digital sparbössa för att kunna samla in pengar, så jag utmanar dig som bloggare och alla dina bloggläsare att skänka en liten slant
   
  skicka ett SMS till 72999 , skriv” OK(den summa du vill skänka) Bloggbössan
   
  Tex. OK100 Bloggbössan
   
  Summorna du kan välja på att skänka är 25 kr, 50 kr, 100 kr, 200 kr, 300 kr eller 500 kr
   
  sprid och uppmana gärna dina läsare att vara med och ge pengar ! 
   
  Tack på förhand ! =) 

Annons
stats