när "småsaker" känns som att världen rasat samman | Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Annons

när “småsaker” känns som att världen rasat samman

Jag har kommit på en sån sjukt bra idé när det gäller “en väg till ett bättre liv” eller vad man ska säga. Jag tror att många känner igen sig i detta jag nu ska förklara.

När jag vaknar upp vissa dagar så är jag sjukt glad och lycklig, saker som jag gör går bra och ja, allt flyter liksom på. Sen uppkommer något problem om tex skolan, att jag inte förstår vissa uppgifter, eller att jag inte alls förstår andra saker, min tröja kanske går sönder eller annat “litet” problem som just då känns som att det är hela världen! När såna saker händer mej, typ som nu när det är jättemycket krångel med min skola just nu, då känns det som att hela min värld rasar samman. När saker händer så vill jag ge upp utan att hitta lösningar, speciellt om det är många olika saker som händer. Känner någon igen sig? Att bara för det händer saker som är röriga eller saker som blir jobbiga så känns det som att hela världen rasat samman?

Jag har kommit på en rackarns bra idé när det gäller detta.
1. Skriv upp ALLT som du just nu tycker är ett problem
2. Lämna plats för några rader mellan varje problem
3. Skriv upp hur du kan lösa detta, ett problem i taget

Oftast när det blir såhär, så rör man ihop alla problemen och allt blir bara soppa. Och nu snackar jag inte om en god tomatsoppa, utan om en skitjobbig jädra kaos-soppa. När du sedan kollar på alla problemen i de olika punkterna så kommer du kunna andas ut och nästan skratta, för kollar man på alla problemen en och en då ser man lösningar. Men när vi dock rör ihop alla problemen och det blir kaos i skallen det är då vi inte ser någon lösning på nåt. Just nu är det som saker med min skola, jag vet inte hur lång utbildningen är längre, jag kanske kommer behöva byta skola, och jag vet inte hur det blir med CSN med studiebidrag. Såhär ser min problemsida ut:
prob

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Moa

    En smart ide, men tror inte det skulle funkat riktigt för mig! Jag vill gärna få saker gjort direkt och ha ordning. Jag brukar skriva långa listor med saker jag ska göra och sedan bocka av en efter en, Och när det gäller läxor/prov brukar jag skriva ett slags schema för vilka dagar jag ska göra vad etc, för att få allting gjort i tid! 🙂 Kram

Annons
stats