nobody is ever too busy | Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Annons

nobody is ever too busy

Jag kan lova er att ni kommer att känna igen er i detta “ämne” jag kommer att skriva om nu. Jag känner att det påverkar oss alla nån gång eller antagligen flera gånger och det påverkar oss både psykiskt och fysiskt faktiskt. Det handlar om när man gång på gång känner att man är den som “bryr sig” men att den andra personen i fråga inte gör det alls, eller iallafall inte på samma nivå som en själv. Ni vet dendär känslan när det ALLTID är du som hör av dig, det är alltid du som ser till att ni faktiskt ses och det är du som ser till att ni ens håller kontakt. 

Eller det klassiska men även väldigt jobbiga.. Ni smsar kanske, och du svarar direkt men den andra personen kan ta flera dagar på sig att svara och som ursäkt, gång på gång, så skriver h*n att h*n varit så upptagen och stressad att h*n inte haft tid att svara. NO FUCKING WAY, man har alltid tid att svara. Kanske inte att hålla igång en konversation varje minut om dygnet, men man har alltid tid att svara och inte minst på viktiga saker, speciellt om personen i fråga betyder nånting. Det värsta av allt, vet ni vad jag tycker det är? Jo det är om man tex smsar, men så svarar inte personen trots att det är viktigt, och så tänker man att aa men personen har säkert fullt upp just nu bara, men sen skickar man på snapchat och personen öppnar varenda bild man skickar. Jag menar, sist jag kollade så är det samma mobil man snapar med som man smsar med? Om man håller i sin fucking telefon och har fått ett sms från någon som betyder nånting och som man vet betyder nånting tillbaka, då tar det inte många sekunder att faktiskt SVARA. 

Är det äkta? Är det ens riktig vänskap, eller en riktig relation? Jag tycker mest att det är en leksak isåfall som man känner sig som. Jag läser mycket citat, och igår läste jag ett citat som satte sig direkt i min hjärna och hjärta och fick mig att vakna upp, “nobody is ever too busy, if they care, they will make time”.  Förstår ni hur sant det är? Det är egoistiskt att leka med andra, och att bara snacka när det passar den ena. Det är bara att sträcka på sig och verkligen tänka att den personen inte ska få ta upp så mycket tid och energi eftersom den antagligen inte gör detsamma för dig. Ifall man bryr sig om någon så gör man faktiskt tid för den personen, det stämmer så väl. Jag kan ha my ass full av shit att göra en dag men om jag får ett meddelande så ser jag till att svara ifall jag vet att det betyder för personen eller om det är nåt viktigt, aldrig nånsin att jag låter det gå DAGAR utan att svara? Och sen bara säga att man har haft fullt upp. Ju mer jag tänker på det, ju mer förbannad blir jag över att jag inte insett detta tidigare. Jag vill skratta åt det samtidigt, för det är så uppenbart. Det är en sak om man kanske bråkat eller så, men om det är en person jag tycker om så nej. För jag menar, hur lång tid tar det att bara svara? 10 sekunder? Oj nej förlåt nu överdrev jag så att jag nästan sket i brallan, det kanske faktiskt tar 40 sekunder. 40 sekunder av 24 timmar, 1440 sekunder på ett dygn, ja akta för all del så att ni inte mister den tiden. Man behöver inte skriva en hel jävla novell som svar, men man kan iallafall svara minst att man kanske inte har tid just nu. Hellre det än att bara ge ironi. 

Jag har beslutat mig för att så som andra behandlar mig, så kommer jag att behandla dem. För helt seriöst, vilken person är värd att gå runt och må dåligt över och ens tänka på, om den personen inte ens kan ta sig tid i 10 sekunder att bara svara? Att öppna snap och gilla bilder på instagramflödet går bra, men inte att svara en människa som “betyder nåt”? Jag får inte ihop det. Men en sak är säker, och det är att min attityd till någon beror på hur DEN PERSONEN behandlar mig, och livet är fan för kort ändå för att gå runt och hoppas och önska på svar från människor som kanske inte ens tänker på dig tillbaka. Nån måtta får det ändå vara med rättvisa, kärlek och respekt. Jag kommer bara lägga min energi på dem som gör det tillbaka, och jag tycker att ni alla borde göra så, för jag vet att ni är många som känner igen er och både ni och även jag borde förstå vårt eget värde och att man inte ska ödsla tid på någon som hellre kollar okändas instagramflöden, läser tidningen på dass eller glor på reklam på tv:n än att faktiskt svara. Vi alla måste lära oss att lägga energi på dem som är värda det, och på dem som ger oss nånting tillbaka. Livet är värdefullt. ♥ 

nn

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. :(

    känner igenn mig så sjukt mycket i detta.. Jag håller på att förlora min höstadievän som jag har varit så sjukt nära. Vi var liksom allra bästa vänner. Nu är det bara jag som hör av mig, hon gratta inte äns mig när jag fyllde år och när jag fråga om hon ville ses i heög så fick jag svaret “Jag är uppbokad”. Jag har frågat en massa gånger om vi ska ses och hitta på något men får massa ursäkter och så tar det jättelång tid innan hon svarar. Om jag slutar kontakta henne så kommer vår vänskap att försvinna för det är bara jag som håller den vid liv.. 

  2. Emelie

    Miixx, kan inte du göra ett inlägg och skriva om svartsjuka? Jag har en pojkvän och så fort han ens får ett meddelande från en annan tjej eller snapchat så blir jag sur! Jag blir oftast bara sur om det är en tjej som ser väldigt bra ut. Jag älskar honom och vet att jag kan lita på honom, men tycker ändå det är jättejobbigt! Han hälsade på en tjej när vi var på ica och då blev jag jätteirriterad och bara “Vem var det där?” och han svarade “En gammal kompis”, vilket var sant men fick typ en klump i magen. Vill knappt att han går ut på krogen eller ens är med vanliga killkompisar där några tjejer är med. Vet inte vad det är med mig, men är så svartsjuk av mig och han märker av detta. Han har sagt 1000 gånger att jag kan lita på honom, att han ALDRIG skulle göra något illa mot mig och att han ALDRIG skulle vara otrogen. Vad ska man göra för att bota svartsjuka? 

  3. Desiré

    Så sjukt bra skrivet! orden man inte själv kunnat sagt de bättre än denna text! De här är de bästa jag någonsin har läst som stämmer in helt å hållet.  

Annons
stats