Sluta var så fucking ytliga | Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Annons

Sluta var så fucking ytliga

Den vanligaste repliken jag hört från andra när de får reda på att någon väntar barn, det är inte “åh vad kul!! Grattis!! De kommer dem klara galant!” Utan det är “hur fan ska dem klara det? De har inget jobb?” Eller “de bor inte ens ihop” eller “hon är ju inte ens tillsammans med pappan”. Det är aldrig generellt sätt något positivt, typ skit i att peppa och sprida positiv energi, tryck på istället med vilka värdelösa människor de är som ska få barn.

Visst, det är en stor sak. Man behöver pengar när man skaffar barn. MEN, begriper inte folk att man kan ändras? Tex har jag en vän, hon blev oplanerat gravid men behöll ändå barnet. Hon och hennes pojkvän hade varit tillsammans 4 månader, men de bodde inte ihop och hade inte jobb. Men vet ni vad? Lyssna på detta bittra jävla människor, DE ÄNDRADE SIG PÅ 9 MÅNADER!! Under dessa nio månaderna så tog de tag i sina liv. Han fick jobb, och hon valde att plugga upp ämnen. Och vet ni vad som mer hände? Jo de flyttade ihop när hon var i sjätte månaden, de tunga lyften hjälpte deras nära och kära dem med.

Jag har även vänner som är ensamstående. Men de klarar de SÅ JÄVLA BRA!!! Det gäller att prioritera ekonomin, det gäller att planera om hela livet. Men allt har kanske en mening?? Varför ska folk vara så jävla snabba på att döma? Istället för att stötta.
Pengar och ett stadigt liv “utåt” är fan inte det viktigaste. Det viktigaste är livet på insidan också.
Bara för att man är rik på pengar så är man kanske inte rik på kärlek. Pengar gör inte föräldrar till bättre föräldrar.
Jag hade hellre valt att bli rik på kärlek än på pengar, och att få växa upp i kärlek och trygghet. Inte med rika föräldrar som ständigt bråkar som jag vet att många gör.

Om alla bara sköter sina egna liv så kommer allt bli bra.
Den dagen jag själv väljer att skaffa barn, om någon bara YTTRAR sig om massa negativa tankar och ord så kommer jag be dem hålla käften. Att få ett barn kan få människor att bli motiverade till att faktiskt ta jobb och boende seriöst.
VILL MAN SÅ KAN MAN, ÅT HELVETE MED RESTEN.

20140421-182904.jpg

20140421-183025.jpg

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alexandra

  Det roliga med folk är att även om du har jobb, stadigt förhållande och boende så gnäller de ändå. Enligt normen tycker de att man ska bara MINST 25 år innan man skaffar sitt första barn, du ska ha rest jorden runt 10 gånger för att vara tillräckligt erfaren, ha en miljon sparat innan barnet kommer osv.. 
  Jag är 20 år och fästmannen är 23 år. Gifter oss till sommaren, har fasta jobb, rest utomlands 7 gånger ihop, inversterat pengar i en bostadsrätt och har pengar sparade MEN omgivningen säger: Vänta!! Lev livet för sen när ni får barn är livet över!? 
  Sorligt.. Men man ska leva det liv man vill leva och inte lyssna så mycket på vad alla andra säger 🙂

 2. Sara

  Så jävla sant. Har själv en släkting som fick barn innan 20 och hon visste först inte ens vem pappan är. Idag är hon äldre, förlovad med sin sambo och har för inte allt för länge sen fått en liten nummer två. Hon är en riktigt krigare. Pluggade upp hela gymnasiet samtigt som hon jobbade, plus ordnade med bostad och tog hand om det första barnet. Allting går. Vi borde faktiskt bli mer positiva och inte ta ut allt i förskott. Håller verkligen med dig!

 3. Sandra

  Pengar är mycke men inte allt, kärlek är allt! De som inte fattar de borde inte ens få ha barn.. Men du och Gabriel kommer bli underbara föräldrar när den dagen kommer, de kan jag lova 😀

 4. Felicia

  Exakt.. Förstår inte varför alla har fördomar. Jag ska säga som så att jag var 20 mär jag blev gravid. Bodde inte med barnets pappa. Hade inget jobb. Men vi FIXADE ALLT! Å de kan alla göra om man har viljan. Aldrig varit lyckligare än nu, och vår lilla prinsessa är ett år gammal.. Så allt går! Bara man struntar i va alla andra säger,, när jag blev gravid fanns ingen tanke på abort men hade omgivningen fått bestämma hade de tvingat mig till abort. Fick höra så hemska saker! Kram

 5. Paulina

  WORD! Kan ju säga som så att de barn som får dig som mamma behöver aldrig vara orolig över nånting 🙂 kärlek!

 6. Alice Follin L

  Fy fan vilket bra inlägg! Folk resonerar så himla konstigt. Det viktiga för ett barn måste ju vara att föräldrarna mår bra i sig själva och är trygga och balanserade, för sånt känner barn av. Att växa upp i ett rikt hem med bråk och skit är tusen ggr värre än att leva fattigt men omgiven av kärlek. Otroligt hur ytliga och pengafixerade människor kan vara. Nä en bra uppväxt kommer ur kärleksfulla, trygga, harmoniska föräldrar, inte pengar och lyx.

Annons
stats