stress, depression & självskadebeteende | Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Annons

stress, depression & självskadebeteende

Likes | Tumblr

 

Kommentar:
Hej!

Är verkligen desperat här, men först och främst vill jag säga att jag verkligen älskar din blogg!
Jag i sena tonåren och jag mår dåligt så gott som jämt. Grinar i stort sett varje kväll, mitt liv är så stressigt och jag känner att jag inte klarar av det har så sjukt dåligt självförtroende och litar inte på Någon.. För några år sen så började jag skära mig, jag vet att de är hemskt men de hjälpte. Nu försöker jag sluta med de för jag vet att de inte löser något.. Min fråga till dig är, hur ska jag börja tycka om mig själv och få bra självförtroende?

Tack på förhand!

Svar:
Tack så mycket!
För det första måste du stressa ner, skit i vissa saker. Tränar du och har mycket plugg? Begränsa träningen då, tex plugga järnet en dag så du slipper det dagen efter, och då kan du träna istället. Du måste prioritera och tänka på dig själv i första hand, du är viktigast! Vad är
det för problem du har? För om det finns ett problem så finns det en lösning, alltid. Du skriver att du gråter varje kväll och att ditt liv är stressigt, och på de så verkar det även som att du har någon form av depression då du även skadar dig själv. Har det alltid varit såhär, eller när började det? Kan du se några mönster, alltså kan du se när det varit värre eller bättre? Du måste verkligen som jag skrev prioritera dig själv. Om du lugnar ner dig själv och tar det lugnt så kommer du känna dig mer bekväm i dig själv. Stress kan orsaka både ångest och depression, och har man en depression så sänker det sin egen självbild och självförtroendet. Allting sitter ihop, det är så vår kropp funkar. Mår inte kroppen bra så mår inte psyket bra, mår inte psyket bra så mår inte kroppen bra. Våga säga nej till saker, och gör saker som DU blir glad av. Ett tips är även att försöka ta nån promenad ibland, för frisk luft gör mycket, tro mig. Det är bra att du insett att det inte hjälper att skada sig själv. När jag var i självskadebeteende så bestämde jag mig bara helt plötsligt för att sluta, och det gjorde jag. Sedan dess har jag bara haft två återfall och det var för över 1.5 år sen! Kämpa på, det kommer bli bättre. Även fast det regnar många dagar så kommer solen alltid titta fram, ge inte upp.

Hello Believer

cut | Tumblr

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Jag känner så väl igen mig i det där. Skar mig när jag yngre. Slutade när jag var 16 (började när jag var 13 och fick en del återfall på slutet innan jag la av helt som sextonåring). Idag är jag 19. Känner igen mig exakt vad gäller det som står i inlägget, bortsett från att jag inte längre skär mig. Det är tufft som fan. Panikångest och depression är inget man ska ta lätt på. Men allting ordnar sig i slutändan. Jag börjar själv se ljuset. Det är bara att fortsätta kämpa. Vi, varje god människa, är för jäkla bra egentligen. Vi måste bara inse det själva.

Annons
stats