svar på en kommentar | Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Annons

svar på en kommentar

Kommentar:
Hej! Du är en super härlig tjej. Läser din blogg dagligen. Men min fråga är till dig. Hur gör du för att inte bry dig vad andra säger. Jag är en sån som lätt ta åt mig. Tyvärr så har jag varit varit med om en del saker i mitt liv som satt sår på mig. Jag har varit mobbad som ledde till att jag gjorde illa mig själv. Men nog om det. Jag har fått så sjuka komplex över min kropp så jag vet inte vad. Jag är vän med kompisar som är smalare än mig och sen säger att dom är tjock och jag är smal och att dom skulle kunna ha min kropp. Asså de är så sjukt och jag är less på det. Men jag tar åt mig, jag vill sluta ta åt mig. Vill kunna ha samma inspiration som dig. Tyvärr så är jag lite grövre som tjej.  Har stora höften rumpa och lår. Vill kunna ha ett mellan rum mellan låren men de är bara att glömma.  Vill kunna tycka om mig själv som jag är. Är less på att mina kompisar gör som dom gör. Och allt. Förlåt för att jag skriver. Men du är så jävla bra på att ge positiva kommentarer. Du vet hur man gör nån glad. Fick panik den dagen du skrev att du kanske skulle sluta blogga. Tänkte vem är de nu som jag ska få inspiration av, vem ska göra mig på glatt humör på dagarna med sina positiva inlägg.  Du är verkligen grym! 
 
Svar:
Hejsan! För det första vill jag inte att du ska be om ursäkt för att du skriver till mig, du ska ha all cred till att du faktiskt vill be om hjälp för det är en jättebra sak, att våga be om hjälp. Sen vill jag även säga att du inte är ensam om att ha haft det jobbigt i livet och att det satt spår, för jag vet precis hur det är. Jag vet precis hur det är att skada sig själv och hur det känns bättre för stunden. Du är inte ensam om att lida, lägg det på minnet. Jag önskar själv att någon hade sagt så till mig när jag var nere i skiten.. Ärligt talat så är det inte din kropp som du mår dåligt av egentligen. Problemen bottnar inte din kropp. Vet du varför du hatar din kropp så mycket som du gör? Det är för att du mår dåligt i dig själv, och det är betydligt djupare problem än din kropp. Som du skriver så har du varit med om jobbiga saker och som satt spår i dig, och när man är med om sådana saker så är det saker man inte kan styra över när det händer. Antagligen så har inte du kunnat styra över det som hänt. Vi människor är maktgalna, vi är stora kontrollfreak som vill styra och ha kontroll över våra egna liv, och när det händer saker som gör att vi inte kan styra det så känner vi oss maktlösa och söker efter annat att ta kontrollen över. Oftast blir detta av våra kroppar, att vi styr vår egen kropp genom att inte vilja äta, träna, eller bara hata vår kropp så mycket. Det är liksom “enklast” att ta vår kropp som ett vapen att hata när vi inte kan hata något annat som vi kan styra över. Detta låter kanske invecklat? Men det är så sant.
Att ha mellanrum mellan låren är INGET att bry sig om, det enda du ska bry dig om är att hitta balansen i ditt liv och att må bra, acceptera dig själv helt enkelt. Om du känner dig trygg i dig själv, och älskar dig själv, då kommer du att inse hur oviktigt det är att vara smal eller ha mellanrum mellan dina lår, för liver har så mycket mer att erbjuda och det är DET som du kommer att upptäcka när du mår bättre. Dina vänner säger att du är smal, och jag har svårt för att tro att de skulle säga nånting sånt om de inte är sant eftersom de är dina vänner.
Vet du vad? Du kan styra din egen lycka, och du kan bli din egen inspiration. Det är inget som går över en dag, men däremot kan du börja redan idag. Ta tag i det som känns jobbigt. Nu vet jag inte vad det är som tynger dig, men låt säga att det är för att dina föräldrar är skilda och bråkar med varandra. Säg till dem! Säg att du mår dåligt, och vågar du inte säga det så skriv det. Och till dina vänner, säg åt dem att du inte menar nåt illa men att du vill att de ska sluta prata om varandras kroppar.
Du verkar vara en himla go tjej, varför ska du slösa bort det på att hata dig själv? Du ska älska dig själv, du är din egen bästa vän. Och ta hand om din kropp, för du kommer att bära den med dig genom hela livet! Känner du att du vill ändra på den så gör det på rätt sätt, ät nyttigt och ta promenader. Allt är så mycket bättre än att avsky sig själv, jag lovar dig att när du blir äldre så kommer du ångra att du slösade bort din ungdom på att vara så fixerad vid din kropp. Och du.. Skit i alla andra vad de säger eller tycker. Varför ska du egentligen lyssna på andra när det är du själv som är den viktigaste personen i ditt eget liv? Ingen har rätt att trycka ner dig. 
 
“Vinnare fokuserar på vinsten och målet. Förlorare fokuserar på vinnaren”. Det citatet är SÅ bra, för det finns så många osäkra människor som trycker ner andra för att de är så avundsjuka i grund och botten. Det är dem det är synd om, inte om oss som lyckas och som skiter i alla andra. Kom ihåg att du är stark, du kommer komma långt! Kolla dig själv i spegeln med ett leende och säg att “fyfan vad jag är bra!” och gör en high five med dig själv! Fuck alla andra, du är den viktigaste personen i ditt liv, och dem som accepterar dig för den du är det är dem som förtjänar att få vara med dig. Resten är bara skräp.
w8
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. lisa

  Hej!
  Är verkligen desperat här, men först och främst vill jag säga att jag verkligen älskar din blogg!
  Jag i sena tonåren och jag mår dåligt så gott som jämt. Grinar i stort sett varje kväll, mitt liv är så stressigt och jag känner att jag inte klarar av det har så sjukt dåligt självförtroende och litar inte på Någon.. För några år sen så började jag skära mig, jag vet att de är hemskt men de hjälpte. Nu försöker jag sluta med de för jag vet att de inte löser något.. Min fråga till dig är, hur ska jag börja tycka om mig själv och få bra självförtroende?
  Tack på förhand!

 2. Sara

  Inte jag som skrivit eller någonting men jag behövde verkligen höra det där jag med. Tack <3

Annons
stats