vi är unika och ska inte skämmas över oss själva! | Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Miixx- hon utan fingrar men med massa glädje

Annons

vi är unika och ska inte skämmas över oss själva!

Jag fick detta mejlet för bara någon dag sedan och jag frågade tjejen om jag fick publicera detta vilket jag fick! Jag satt med glädjetårar i ögonen samtidigt som jag läste ord för ord och sedan blev jag så stolt över både mig själv och över tjejen som skrev mejlet. Jag blev stolt över mig själv för att jag kan få andra att må bra, liksom kan knappt fatta att JAG kan få andra människor att öppna sina ögon och se sig själv på ett annat sätt än de gjort tidigare, att jag faktiskt hjälper människor, både de som är yngre än mig men även de som faktiskt är äldre. Sedan blev jag stolt över henne för att hon tagit in det jag skrivit, hon har insett hennes värde och hur jäkla fin och perfekt hon är på sitt eget unika sätt. Här är mejlet iallafall:

Hej Malin!
Jag hittade till dig på något vänster och har nu läst igenom större delen av din blogg. Och jag måste börja med att säga att du är så jävla grym! Jag föddes också med fel på min vänstra hand (jag har 5 fingrar men dom små som en barnhand) och mitt pekfinger på höger hand är kortare än resten av fingrarna och jag har nog aldrig riktigt kunnat stå för det eller gillat det.

Nu känner jag mig helt plötsligt mycket öppnare kring det här efter att ha sett dig stå upp för hela internet utan att skämmas. Och varför ska man skämmas? Varför har jag inte tänkt på det innan.
Jag är 26 år gammal och insåg idag att det här gör oss unika. Vi är båda fina, snygga tjejer med så mycket bra egenskaper och vad betyder då det att vi föddes lite annorlunda. Du är grym och jag ska tänka på dig hädan efter när jag känner mig osäker :)Kram!
 
bild1
bild2
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tove

    Nånstans vid 10 årsålder slutade benen i min hand att växa, pga en extremt ovanlig skelettsjukdom, eller inte mina ben till mina pekfingrar, såå jag har väldigt små händer med pekfingrar som är någon cm längre än långfingret. I början när ingen visste vad det berodde på, o innan jag fick reda på att jag antagligen kommer få barn med samma sjukdom och även hade stor risk för att få barn med dvärgväxt, så kände jag mig verkligen helt konstig, och även fast inga andra lägger märke till det (förutom att jag har små händer), så är det alltid något jag själv varit väldigt missnöjd med, för alltid trott att jag var ungefär den enda i världen med händer som inte ser ut som andras, men nu har jag insett att jag absolut inte är ensam, och tycker du är otroligt tuff(och alla andra då 😉 ) som faktiskt inte gör någon större sak av det! 🙂 även fast det beskedet jag fick vid ungefär 13 årsålder, inte är vad varje tonåring vill ha, så har jag lärt mig att det är framtiden och även fast jag har lite annorlunda händer, så ska jag absolut inte låta det trycka ner mig på något sätt, tufft att vara lite annorlunda ju och det borde alla tänka på, för vem pallar vara normal liksom? 😉

  2. Annelie

    Att ha ett handikapp är absolut inget att skämmas för.  Jag kan ärligt säga att ser jag ngt som är utöver det “valiga” så visst slänger jag ett öga på det, men inget mer med det. Saker o ting drar ju uppmärksamhet, men att skämmas för den man är, är det sista man ska göra. Man ska vara stolt över sig själv, över det man kan osv. Jag har växt upp med olika handikapp nära mig, jag själv har inget (vad jag vet..hehe), men vänner, släkt osv runt mig har haft olika sorter, så för mig är handikapp vanligt… om man kan säga det så, förstår ni vad jag menar då… ? heh… Men hur som, Otroligt starkt o bra av er att vara så öppna, hatten av för er. 🙂  Många som läser detta o har ngt handikapp stärks av detta, JAG stärks av att läsa era berättelser, jag känner mig bättre, bättre självförtroende med. Jag tycker inte om ngt med mig själv, aldrig gjort, kan rabbla upp det ena efter det andra här, men palla.. Det blir en föreläsning då. Men kan säga att det enda jag tycker om med mig själv är min ögonfärg… Thats it.. Men att läsa detta om er o om vad du Malin säger osv osv osv, man mår bra av det 🙂  Så tack för att du/ni finns! 
    (gud så smörigt inlägg… men, ja.. ärlig bara) 

Annons
stats